Омлет у мультиварці. Смачний та швидкий сніданок

Адміністратор15.10.2018Рецепти159
Рецепти, Омлет у мультиварці. Смачний та швидкий сніданок

Омлет - це корисно, смачно та швидко. Три рецепти приготування омлета у мультиварці:

Омлет в мультиварці з сиром

Продукти для омлету:

яйця – 3 шт.;

твердий сир – 50 гр;

скибочки білого хліба – 2 шт.;

молоко – 2 столові ложечки;

сіль, пряні трави – за смаком;

соняшникова олія – 1 столова ложечка;

В окремій ємності розм’якшіть м’якуш хліба в молочці.

Збийте яйця, добавте до них хліб і добре перемішайте.

На середній терці натріть сир і додайте його разом з сіллю і спеціями в яєчну суміш. Перемішайте.

Увімкніть мультиварку в режим «Жарка» і влийте в каструлю ложку олії. Як тільки олія почне нагріватися, вилийте омлет і переведіть мультиварку в режим «Варіння» на 10 хвилинок.

Якщо енергійно збивати окремо білки, а потім добавити піну до жовтків з молочком, то омлет  вийде пишним.

Після приготування омлет  акуратно витягують і згортають в трубочку або складають навпіл. Всередину трубочки можна покласти начинку.

 Омлет в мультиварці зі сметаною

Інгредієнти для 6 персон:

яйця – 5 шт.;

молоко – 0,5 склянки;

сметана -5 столових ложечок;

вершкове масло – 15 гр;

сіль і спеції – за смаком.

Збийте в окремій мисці яйця, добавте до них молоко, сметану, сіль і спеції.

Активуйте режим «Випічка» на 25 хвилин.

На дно каструлі покладіть шматочок масла і дочекайтеся, коли воно почне танути. Вилийте яєчну суміш.

Готується омлет під закритою кришкою. Після приготування кришку не відкривайте і залиште його «відпочивати» ще 5 хвилин. За цей час омлет  охолоне і при контакті з повітрям не опаде.

 Омлет в мультиварці з овочами

Інгредієнти для омлету:

яйце – 3 шт.;

молоко – 250 мл;

ковбаса – 75 гр;

помідори – 3 шт.;

зелені пір’я цибулі – 1 гілочка;

масло вершкове – 1 чайна ложечка;

сіль і спеції – за смаком.

Активуємо режим «Жарка». Час виставляємо на 20 хвилинок.

Нарізаємо кільцями ковбасу і разом з шматочком масла відправляємо в каструлю.

Поки обсмажується ковбаса – нарізаємо помідори і теж відправляємо в каструлю.

У ємності збиваємо яйця, додаємо молоко. Щоб правильно розрахувати пропорції молока, потрібно вилити розбиті яйця в стакан і додати стільки ж молока.

Суміш перчимо і солимо, трохи збиваємо. Якщо омлет  сильно не збивати, то і опадати він не буде.

Відправляємо молочно-яєчну суміш в каструльку і посипаємо заздалегідь нарізаною цибулею. Перемішуємо.

Скидаємо попередній режим і активуємо знову режим «Випічка» на 20 хвилинок.

Поки буде готуватися омлет, натираємо на середній тертці сир.

В кінці приготування відкриваємо кришку і додаємо до омлету тертий сир. Ще 2 хвилини – і неймовірно смачна і ситна страва буде готовою.

Коментарі ()

      Написати коментар

    Можливо вас зацікавить