Морквяний сік має бути у вашому раціоні

Адміністратор23.10.2018Домашній лікар99
Домашній лікар, Морквяний сік має бути у вашому раціоні

14 причин, чому морквяний сік має бути у вашому раціоні.

Морква - джерело вітамінів та поживних речовин. Але не обов’язково її їсти кілограмами, можна просто додати у своє меню морквяний сік. 

Чим корисний морквяний сік:

- підвищує життєвий тонус, імунітет;

- покращує кровотворення;

- покращує травлення;

- корисний при зниженому гемоглобіні;

- корисний для нервової системи;

- виводить шлаки і токсини;

- захищає (за рахунок фітонцидів і ферментів) від мікробів і вірусів;

- корисний морквяний сік при вагітності та грудному вигодовуванні;

- при авітамінозі;

- після перенесених хвороб;

- при занепаді сил;

- для зору;

- для роботи печінки;

- для зубів, шкіри і волосся.

Хоча морквяний сік має поживну цінність і користь для здоров'я та важливо вживати його у помірній кількості. Крім позитивних властивостей, існують і протипоказання його застосування.

Протипоказання:

- протипоказаний при алергії;

- виразці шлунка і дванадцятипалої кишки;

- печії, підвищеній кислотності;

- цукровому діабеті.

Як правильно пити морквяний сік?

Користь свіжовичавленого морквяного напою тримається максимальної недовгий час. Вся справа в бета-каротині, який швидко руйнується, контактуючи з повітрям. Ось чому, диво-сік потрібно пити відразу після приготування. Якщо потрібно зберегти його на більш тривалий термін, найкраще – заморозити.

Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Коментарі ()

      Написати коментар

    Можливо вас зацікавить